Darmowa dostawa
Darmowa dostawa już od 180zł.
Polityka prywatności

Polityka prywatności Sklepu ProVital
https://provitalsklep.pl ("Serwis")

Drogi Użytkowniku!

Dbamy o Twoją prywatność i chcemy, abyś w czasie korzystania z naszych usług czuł się komfortowo. Dlatego też poniżej prezentujemy Ci najważniejsze informacje o zasadach przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych oraz plikach cookies, które są wykorzystywane przez nasz Sklep. Informacje te zostały przygotowane z uwzględnieniem RODO, czyli ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.

. Postanowienia ogólne

  1. Polityka prywatności określa, jak zbierane, przetwarzane i przechowywane są dane osobowe Użytkowników niezbędne do świadczenia usług drogą elektroniczną za pośrednictwem serwisu internetowego provitalsklep.pl (dalej: Serwis).

  2. Serwis zbiera wyłącznie dane osobowe niezbędne do świadczenia i rozwoju usług w nim oferowanych.

  3. Dane osobowe zbierane za pośrednictwem Serwisu są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej RODO) oraz ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r.

II. Administrator danych

Administratorem danych osobowych zbieranych poprzez Serwis jest:

MAŁGORZATA TOMASZEWSKA, przedsiębiorca prowadzący działalność gospodarczą pod nazwą AGENCJA KONSULTINGOWA PRO-CONSULT MAŁGORZATA TOMASZEWSKA, wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki i prowadzenia Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP 6571099265 , nr REGON 290853568, ul. Sandomierska 160/48, 25-324 Kielce . (dalej: Administrator).

III. Cel zbierania danych osobowych

  1. Dane osobowe wykorzystywane są w celu:

    • rejestracji konta i weryfikacji tożsamości Użytkownika,

    • umożliwienia logowania do Serwisu,

    • realizacji umowy dotyczącej usług i e-usług,

    • komunikacji z Użytkownikiem (livechat, formularz kontaktowy itp.)

    • wysyłki newslettera (po wyrażeniu zgody Użytkownika na jego otrzymywanie),

    • prowadzenia systemu komentarzy,

    • świadczenia usług społecznościowych,

    • promocji oferty Administratora,

    • marketingu, remarketingu, afiliacji,

    • personalizacji Serwisu dla Użytkowników,

    • działań analitycznych i statystycznych,

    • windykacji należności,

    • ustalenia i dochodzenia roszczeń albo obrony przed nimi.

  2. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia umowy albo skorzystania z innych funkcjonalności Serwisu.

IV. Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Administrator może przetwarzać dane osobowe Użytkownika: imię i nazwisko, data urodzenia, adres zamieszkania, adres e-mail, numer telefonu, NIP.

V. Okres przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe Użytkowników będą przetwarzane przez okres:

  • gdy podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy – do momentu przedawnienia roszczeń po jej wykonaniu,

  • gdy podstawą przetwarzania danych jest zgoda – do momentu jej odwołania, a po odwołaniu zgody do przedawnienia roszczeń.

W obu przypadkach termin przedawnienia wynosi 6 lat, a dla roszczeń o świadczenia okresowe i roszczeń dotyczących prowadzenia działalności gospodarczej – 3 lata (jeśli przepis szczególny nie stanowi inaczej).

VI. Udostępnianie danych osobowych

  1. Dane osobowe Użytkowników mogą być przekazywane: podmiotom powiązanym z Administratorem, jego podwykonawcom, podmiotom współpracującym z Administratorem np. firmom obsługującym e-płatności, firmom świadczącym usługi kurierskie/pocztowe, kancelariom prawnym.

  2. Dane osobowe Użytkowników nie będą przekazywane poza teren Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG).

VII. Prawa Użytkowników

  1. Użytkownik Serwisu ma prawo do: dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, cofnięcia zgody w każdej chwili (co nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego w oparciu o zgodę przed jej cofnięciem).

  2. Zgłoszenie o wystąpieniu przez Użytkownika z uprawnieniem wynikającym z wymienionych praw należy przesłać na adres provitalsklep@gmail.com

  3. Administrator spełnia lub odmawia spełnienia żądania niezwłocznie – maksymalnie w ciągu miesiąca od jego otrzymania.

  4. Użytkownik ma prawo złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uzna, że przetwarzanie narusza jego prawa i wolności (RODO).

VIII. Pliki cookies

  1. Serwis zbiera informacje za pomocą plików cookies – sesyjnych, stałych i podmiotów zewnętrznych.

  2. Zbieranie plików cookies wspiera poprawne świadczenie usług w Serwisie i służy celom statystycznym.

  3. Użytkownik może określić zakres dostępu plików cookies do swojego urządzenia w ustawieniach przeglądarki.

IX. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji i profilowanie

  1. Dane Użytkowników nie mogą być przetwarzane w zautomatyzowany sposób tak, że na skutek tego mogłyby zapaść wobec nich jakiekolwiek decyzje.

  2. Dane Użytkowników mogą być profilowane celem dostosowania treści i personalizacji oferty po wyrażeniu przez nich zgody.

X. Postanowienia końcowe

  1. Administrator ma prawo do wprowadzenia zmian w Polityce prywatności, przy czym prawa Użytkowników nie zostaną ograniczone.

  2. Informacja o wprowadzonych zmianach pojawi się w formie komunikatu dostępnego w Serwisie.

  3. W sprawach nieuregulowanych w niniejszej Polityce prywatności obowiązują przepisy RODO i przepisy prawa polskiego.

KONTAKT Z ADMINISTRATOREM

Chcesz skorzystać ze swoich uprawnień dotyczących danych osobowych?

A może po prostu chcesz zapytać o coś związanego z naszą Polityką Prywatności?

Napisz na adres e-mail:
provitalsklep@gmail.com

Promocje
Hipoalergiczne Szare Mydło Bezzapachowe BARWA 100g
Hipoalergiczne Szare Mydło Bezzapachowe BARWA 100g

4,99 zł

Cena regularna: 5,50 zł

Najniższa cena: 5,50 zł
EC LAB Spray Do Prostowania I Wzmocnienia Włosów 200ml
EC LAB Spray Do Prostowania I Wzmocnienia Włosów 200ml

16,99 zł

Cena regularna: 20,00 zł

Najniższa cena: 20,00 zł
EC LAB Czarne Oliwkowe Mydło Do Ciała I Włosów 360ml
EC LAB Czarne Oliwkowe Mydło Do Ciała I Włosów 360ml

24,99 zł

Cena regularna: 29,99 zł

Najniższa cena: 29,99 zł
HIMALAYA Naturalny Antyseptyczny Krem Kojąco Osłaniający 20g
HIMALAYA Naturalny Antyseptyczny Krem Kojąco Osłaniający 20g

9,99 zł

Cena regularna: 12,99 zł

Najniższa cena: 12,99 zł
szt.
Delia Kąpiel Perełkowa Do Stóp Z Mocznikiem 45%
Delia Kąpiel Perełkowa Do Stóp Z Mocznikiem 45%

17,99 zł

Cena regularna: 24,50 zł

Najniższa cena: 24,50 zł
szt.
BAŚKA Kosmetyki Po Polsku Prebiotyczny Szampon do skóry głowy i włosów - jogurtowo mleczny 500ml
BAŚKA Kosmetyki Po Polsku Prebiotyczny Szampon do skóry głowy i włosów - jogurtowo mleczny 500ml

16,99 zł

Cena regularna: 20,00 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Pilaten Płatki Pod Oczy Pila Girl Z Algami 6g
Pilaten Płatki Pod Oczy Pila Girl Z Algami 6g

2,50 zł

Cena regularna: 2,99 zł

Najniższa cena: 2,99 zł
szt.
BAŚKA Humektantowy szampon do włosów malinowy 500ml
BAŚKA Humektantowy szampon do włosów malinowy 500ml

14,99 zł

Cena regularna: 20,00 zł

Najniższa cena: 14,99 zł
szt.
Waluty

Infolinia:

888 161 566

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl